Διεύθυνση

Ελευθερίου Βενιζέλου 47, 20 300, Λουτράκι

Τηλέφωνο

(+30) 27440 69551–2

Νερό Λουτρακίου

Αρχική

Νερό Λουτρακίου

ΔΕΥΑ Λουτρακίου Βιολογικός Καθαρισμός
ΔΕΥΑ Λουτρακίου Βιολογικός Καθαρισμός

Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου που προέρχεται από τα Γεράνια είναι εμπλουτισμένο με πολύτιμα ιχνοστοιχεία και υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο.

Έτσι, αναζωογονεί τον ανθρώπινο οργανισμό, χαρίζει ζωντάνια και ευεξία, γίνεται πραγματικά πηγή ζωής.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου κατά την διάρκεια των ετών έχει βραβευτεί με πολλαπλές διακρίσεις και έχει αναγνωρισθεί ως ένα από τα ποιοτικότερα νερά παγκοσμίως.

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε Μαγνήσιο το καθιστά μοναδικό και ταυτόχρονα ξεχωριστό προσδίδοντάς του μια “γευστική πολυτέλεια” που το κατατάσσει στα κορυφαία Φυσικά Μεταλλικά Νερά.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου είναι αγνό αφού οι πηγές προέλευσής του είναι υπόγειες και μας διασφαλίζουν ότι δεν έρχεται σε επαφή με ρυπογόνους παράγοντες.

Δεν υπάρχει Ζωή χωρίς Νερό

Νερό πλούσιο σε Μαγνήσιο

Τι είναι το Μαγνήσιο;

Είναι ένα σημαντικό ανόργανο στοιχείο για την ανάπτυξη των οστών, αφού ο μεταβολισμός του συνδέεται με αυτόν του ασβεστίου. Εκτός από αυτό, παίρνει μέρος και σε άλλες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο μεταβολισμός του καλίου, της βιταμίνης D, των πρωτεϊνών και της γλυκόζης.

O οργανισμός έχει την τάση να αποθηκεύει μαγνήσιο στα οστά συνεπώς είναι σπάνιο να έχει κανείς έλλειψη μαγνησίου σε βαθμό που να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα (μυϊκές διαταραχές, όπως οι σπασμοί, ακόμα και επιληπτικές κρίσεις).

Αν όμως κάποιος δεν παίρνει συστηματικά μικρές ποσότητες μαγνησίου, τότε είναι πιθανό να νιώθει πιο εύκολα κόπωση, να παθαίνει συχνά κράμπες ή να έχει ναυτία και ανορεξία.

Πόσο Μαγνήσιο χρειαζόμαστε;

H συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη μαγνησίου για έναν υγιή ενήλικο φτάνει τα 420 mg.

Μπορείτε να βρείτε τη σωστή δοσολογία για εσάς, πολλαπλασιάζοντας το βάρος σας σε κιλά με το 6.

Στη συνέχεια προσθέτετε 10% αν είστε άνδρες και αφαιρείτε 10% αν είστε γυναίκα.

H υπερδοσολογία μαγνησίου δεν έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί κάποιο πρόβλημα στην υγεία, μπορεί όμως να έχει καθαρτική δράση, όταν η δόση υπερβαίνει τα 3 γραμμάρια ημερησίως.

Το νερό μπορεί να αποτελέσει μια πηγή μαγνησίου, με την προϋπόθεση ότι είναι «σκληρό» και συνεπώς πλούσιο σε μέταλλα.

Ιαματικό Νερό Λουτρακίου

Ιαματικό Νερό Λουτρακίου μέσα από το μύθο και την ιστορία.… κι ενώ περιδιάβαινε η θεά Άρτεμις τους τόπους στην αρχαία Ελλάδα, στάθηκε για λίγο στην αρχαία κώμη των Θερμών.

Μαγεύτηκε από το φυσικό τοπίο, το φως, τον ήλιο που έλουζε αυτόν τον τόπο και ξεκουράστηκε στα ιαματικά νερά που ανάβλυζαν από τις πηγές τριγύρω της. Κάλεσε μαζί της και τις νύμφες, τις Ναϊάδες και τις Υδριάδες, για να λούζονται μαζί και να απολαμβάνουν το νερό της ζωής.

Διέδωσε το μυστικό της σε όλους τους αρχαίους θεούς του Ολύμπου και η αρχαία κώμη των Θερμών έγινε η αγαπημένη τους πόλη. Όσο η Θερμία Άρτεμις λουζόταν στα ιαματικά νερά των Θερμών μαζί με τις Νύμφες, κάλεσε κοντά της τον αδελφό της Απόλλωνα, να θαυμάσει τον ευλογημένο αυτό τόπο.

Ο Απόλλων μαγεύτηκε από το φως που περιέλουζε την αρχαία κώμη, από τα τρεχούμενα ιαματικά νερά του, το απαράμιλλο και γαλήνιο φυσικό τοπίο και αποφάσισε να χτίσει εδώ το θρόνο του για να χαίρεται τη ζωή.

ΔΕΥΑ Λουτρακίου Βιολογικός Καθαρισμός
ΔΕΥΑ Λουτρακίου Βιολογικός Καθαρισμός

Η φήμη της αρχαίας κώμης των Θερμών με τα θαυματουργά νερά, διαδόθηκε ακόμα περισσότερο και αργότερα στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Περαίας και εδώ, στον ίδιο τόπο (Ξενοφών, Ελληνικά IV και Αγησίλαος, 2,18), προσέτρεχαν οι Σπαρτιάτες στρατιώτες για να ξεκουραστούν και να θεραπευτούν ύστερα από τις μάχες που διεξήγαγαν κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου. Το ζωογόνο Ιαματικό Νερό Λουτρακίου, έχει συνδέσει το όνομά του από τα πανάρχαια χρόνια, με τη θεραπεία πολλών επιφανών προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών και του Ρωμαίου στρατιωτικού και πολιτικού Λεύκιου Κορνήλιου Σύλλα.

Η  χρήση του Ιαματικού νερού συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων και εν συνεχεία το Λουτράκι, με σημείο αναφοράς τα ιαματικά του λουτρά, αναγνωρίστηκε ως μητροπολιτικό κέντρο της τουριστικής Ελλάδας και ως πρώτος θεραπευτικός σταθμός.

Από τα βάθη των αιώνων το ιαματικό νερό Λουτρακίου, έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο φυσικής υγιεινής ζωής, ευεξίας και αναζωογόνησης του σώματος και του πνεύματος.

Για το λόγο αυτό, εύστοχα, το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης έχει χαρακτηρισθεί ως «Το Νερό της Ζωής».

Ακριβώς εδώ, στην αρχαία κώμη των Θερμών, τη σημερινή όμορφη Λουτρόπολη, το Λουτράκι, μέσα από το μύθο και την ιστορία, η αρχαία εναλλακτική προσέγγιση για θεραπεία, ξεκούραση και αναζωογόνηση, συνεχίζεται αέναα… Το υπερσύγχρονο LOUTRAKI THERMAL SPA, το οποίο είναι ένα από τα ιστορικότερα και πλέον σύγχρονα Spa στην Ευρώπη, πληρώντας όλα τα απαραίτητα κριτήρια, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Λουτροπόλεων «ΕΗΤΤΑ» (The European Historic Thermal Towns Association), μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται κι άλλες ιστορικές Λουτροπόλεις όπως το Bath στην Αγγλία, το Montecatini Terme στην Ιταλία, το Karlovy Vary στην Τσεχία, το Vichy στη Γαλλία, το Baden Baden στη Γερμανία κ.ά.