Βιολογικός Καθαρισμός
Η Τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος
Ο Βιολογικός Καθαρισμός είναι η διαδικασία που διαχωρίζει τις επικίνδυνες και μολυσματικές ουσίες από το νερό στα λύματα, ώστε το νερό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περιβάλλον. Ο σκοπός είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο περιβάλλον χωρίς να το επιβαρύνει και να περιορίζεται η σπατάλη των υδάτων
- Ανακύκλωση
Επιτυγχάνεται η ανακύκλωση νερού
- Εξοικονόμιση
Συντελεί σημαντικά στην μείωση της κατανάλωσης νερού
- Οικονομία
Στηρίζει την οικονομία, μειώνοντας σημαντικά τα έξοδα
- Περιβάλλον
Αποτελεί έναν αποδοτικό τρόπο προστασίας του περιβάλλοντος
Bottle /Month
Shop Branch
Loyal Customer
Product Variant
Δεν υπάρχει Ζωή χωρίς Νερό
Τα Στάδια του Βιολογικού Καθαρισμού
Πρωτοβάθμια επεξεργασία
Στοχεύει κυρίως στην αφαίρεση υλικών όπως λίπη, άμμος, κ.α., με μηχανική μέθοδο. Στην συνέχεια γίνεται απομάκρυνση αντικειμένων που εγκυμονούν κινδύνους για να αποφευχθούν κίνδυνοι που θα επηρεάσουν τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό
Δευτεροβάθμια επεξεργασία
Εδώ απομακρύνονται βιολογικά απόβλητα, όπως ανθρώπινα απόβλητα, απορρυπαντικά κ.α. Η μέθοδος αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Σε όλες τις περιπτώσεις οι αποικοδομητές καταναλώνουν υλικά όπως ζάχαρη
Τριτοβάθμια επεξεργασία
Σκοπός της είναι η αφαίρεση βαρέων μετάλλων και τοξικών ή άλλων συστατικών. Λόγω υψηλού κόστους η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται όταν η παρουσία βιομηχανικών αποβλήτων είναι σημαντική , με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων αυτών (π.χ στην βιομηχανία, για άρδευση ή για χώρους αναψυχής).
Σημαντικά να γνωρίζουμε
To καθαρό και προσβάσιμο νερό για όλους είναι ένα απαραίτητο κομμάτι του κόσμου στον οποίο θέλουμε να ζούμε. Στον πλανήτη υπάρχει επαρκές γλυκό νερό για να το πετύχουμε αυτό. Εξαιτίας όμως των κακών οικονομικών συνθηκών και των ελλιπών υποδομών, κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι και ιδίως παιδιά, πεθαίνουν από ασθένειες που συνδέονται με την ανεπαρκή παροχή νερού, την αποχέτευση και την υγιεινή.
H λειψυδρία, η κακή ποιότητα του νερού καθώς και οι ανεπαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής έχουν επιπτώσεις στην επισιτιστική ασφάλεια, στις επιλογές των νοικοκυριών και στις ευκαιρίες εκπαίδευσης για τις φτωχές οικογένειες στον κόσμο. Η ξηρασία πλήττει μερικές από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, επιδεινώνοντας έτσι την πείνα και την κακή διατροφή.
Μέχρι το 2050, τουλάχιστον ένας στους τέσσερις ανθρώπους είναι πιθανό να ζει σε μία χώρα όπου θα βιώνει χρόνια ή επαναλαμβανόμενη έλλειψη γλυκού νερού.
- Τουλάχιστον 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν πηγές πόσιμου νερού οι οποίες είναι μολυσμένες με περιττώματα
- Πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν αυτή τη στιγμή σε λεκάνες απορροής όπου η κατανάλωση του νερού ξεπερνά την προσφορά
- Καθημερινά, περίπου 1000 παιδιά πεθαίνουν από αποτρέψιμες ασθένειες που προκαλούν διάρροια και οι οποίες σχετίζονται με την νερό και την υγιεινή
2,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση σε βελτιωμένες πηγές πόσιμου νερού από το 1990, ωστόσο, 663 εκατομμύρια παραμένουν χωρίς νερό
Περίπου το 70% του συνόλου του νερού που προέρχεται από τα ποτάμια, τις λίμνες και τον υδροφόρο ορίζοντα χρησιμοποιείται για την άρδευση
Περισσότερο από το 80% των λυμάτων που οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητές καταλήγει σε ποτάμια ή στη θάλασσα χωρίς καμία επεξεργασία